Wie zijn wij?

De oudste polo club van Nederland

En de gezelligste 😉

In het kort: Polo Club Wassenaar, vlakbij Den Haag, werd in 1993 opgericht door de Nederlandse gepensioneerde expat Nick Grooss en organiseerde in 1994 het eerste polotoernooi genaamd “The Orange”. Het poloveld ligt midden op paardenrenbaan “Duindigt”.

Onze Polo Club

De Polo Club ligt in het zuidelijkste puntje van de gemeente Wassenaar, op landgoed Duindigt, aangrenzend van het Clingendaels bos en de gemeente Den Haag. Het poloveld ligt in het middenterrein van de beroemde “Renbaan Duindigt”. Aan de kopse kant van de renbaan, ligt het stallencomplex, parkeerterrein en het clubhuis, wat te bereiken is via de Waalsdorperlaan 29. We huisvesten +- 50 paarden tijdens het polo seizoen.
 
Het polo seizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. De eerste maand worden de paarden naar de club en in training gebracht. Vanaf 1 mei gaat het veld open en spelen we iedere dinsdag en donderdag “chukkers” om 18:00 uur. Van jong tot oud wordt er op onze club gespeeld. Zo hebben we de jeugd lessers, die al vanaf 9 jaar les krijgen en met elkaar stick & ballen. Op woensdagavond is er een enthousiaste groep, die met elkaar stick & ballen en daarna gezellig samen eten aan lange tafels tussen de paarden.
 
Tijdens de toernooien op onze club, maken we het gezellig met strobalen bij het veld met kleedjes om op te zitten, een speaker die uitlegt wat er op het veld gebeurd en na afloop maken we een Argentijnse bbq (asado).
 
Onze Argentijnse professionals, komen elk seizoen naar Nederland om de teams te versterken en les te geven.
 
Tijdens chukker avonden en toernooien komen er mensen spontaan langs, onze club is dan ook vrij toegankelijk.
 
We zijn, volgens vele, de gezelligste club van Nederland, waar je in een ongedwongen ambiance kan genieten van deze fascinerende paardensport.

Scroll naar boven